Yogaklasserna, vad är vad?

Alla klasser innehåller förutom de fysiska yogapositionerna även pranayama, mindfulness, avslappning och meditation.

Yinyoga är en återhämtande, lugn och meditativ yogaform som stillar kropp och sinne. Det lämnas tid och utrymme för att få stanna i det som är du.

Lugn yoga, sittande och liggande positioner som hålls länge, 4-6, ibland upp till 10 minuter. Fokus på att släppa spänningar, reducera stress, återhämtning, acceptans, reflektion och närvaro. 
Passets lugna uppbyggnad skapar möjlighet för att hålla ett meditativt tillstånd under en längre tid, vilket är magiskt!

Yinyogan hjälper dig förbättra återhämtning och acceptans, samt få tid för reflektion och närvaro i kroppen och i nuet. Under klassen slappnar man av, integrerar andningen och håller varje position en längre stund, vilket ger en djup, skön stretch av både bindväv och tålamod. 

Kom och yoga om du känner dig stel, har ont, är trött, sliten, stressad, har humörsvängningar, tankar som snurrar och ett behov av balanserad energi. 

Yinyoga är också bra för dig som tränar mycket, är fysisk, stark och energisk och behöver bli mer mjuk, flexibel och avslappnad. 

Yinyoga passar de flesta och var och en yogar efter sina förutsättningar. De flesta positioner utförs liggande eller sittande. Är du väldigt stel eller har någon skada ger jag dig individuellt anpassade övningar utifrån dina behov. 

Grundkurs Yinyoga 60 min Vi går igenom grundläggande teknik för rörelse och andning, meditationstekniker och skön avslappning. Yogapositionerna är de samma som på Embodied yin/Yinyoga, men här i Grundkursen håller vi dem ibland under lite kortare tid 2-4 min. Jag ger också fler tips på utförande och alternativ. Jag själv går gärna på Grund/Basic/Nybörjarklasser när jag har chansen, det finns alltid något nytt att utforska, och det är inte så i yogan att man någonsin blir "för duktig" så man måste gå vidare. Yin är yin, det är mer en inre resa än en fysisk.
Jag ger även tips på enkla (frivilliga) övningar att göra hemma mellan klasserna, och även hur man kan ta med sig yogan i livet. 

Embodied Yin 75 min Klasser där vi genom positioner, rörelse, musik, element från kinesisk medicin och yogisk filosofi skalar av och utforskar såväl vårt inre som yttre landskap. Stimulerar kroppens nerv- och energisystem. Utvecklande och avslappnande.

Avstressande yoga 60 min Precis som namnet säger är detta de lugnaste och mest avstressande yogaklasserna. Genom positionerna och bruk av kuddar och bolster stöttar vi kroppen för maximal vila och återhämtning. Andnings, visualiserings- och meditaitonsövningar. Det är ofta yogan vi gör med minst ansträning som ger den största effekten!

Yinmeditation En längre Yinyogaklass, 2,5-3 timmar. Riktigt avslappnande och stärkande!

 

 

Slow Flow/Authentic Flow Yogaklasser där vi utforskar och upplever somatiska och fria rörelser, intutuion och embodiment (förkroppsligande). Klasserna är en speciell mix uppbyggd av asanasekvenser, musik, mantra, meditation, pranayama, tantrisk filosofi och ger möjlighet att växa, utforska och upptäcka ditt inre landskap likväl som ditt yttre fysiska. Passets uppbyggnad lockar till att du får vara i, och uttrycka, strykan, glädjen och glöden, men även utforska det veka och sköra som är unik för just dig.

Hatha Flow är en flödande yogaklass för ökad flexibilitet, styrka, smidighet och balans.
Mjuk hathayoga där positionerna avlöser varandra och binds ihop till sköna flöden i ett lugnt tempo. 
I Hathaflow övar vi närvaro, fokus, balans, rörlighet och kroppskännedom. 
Passets uppbyggnad lockar till att hitta den inre och den yttre strykan, glädjen och glöden.

Alla pass innehåller förutom asanas (yogapositioner) också pranayama (andningsövningar) och meditation.

Genom att utöva Yoga lär man sig att hantera utmaningar och motgångar på ett nytt sätt. Man skapar också mentala verktyg som kan appliceras på vardagen för att få leva ett rikare, större, lugnare, roligare, mer magiskt och stjärnsprakande liv. 
Kom!

Vi övar närvaro, fokus, balans, rörlighet och kroppskännedom.
Passets uppbyggnad lockar till att hitta den inre och den yttre strykan, glädjen och glöden. Under klassen leder jag er genom sköna, klassiska yogaställningar som vi binder ihop till ett mjukt, skönt flöde med hjälp av andetaget. 

Hatha Flow passar dig som vill bli rörligare, starkare, få bättre balans och fokus. Passar de flesta, även dig som är helt nybörjare, är stel som en pinne eller av någon anledning fått för dig att du inte kan eller behöver yoga. Klassen är perfekt som komplement till annan träning, eller för att komma igång både fysiskt och mentalt.

De andningstekniker du lär dig under klassen kan du sedan använda under annan fysisk träning för att optimera ork, prestation, återhämtning och koncentration.

 

 

Alla pass innehåller förutom asanas (yogapositioner) också pranayama (andningsövningar) och meditation.

Genom att utöva Yoga lär man sig att hantera utmaningar och motgångar på ett nytt sätt. Man skapar också mentala verktyg som kan appliceras på vardagen för att få leva ett rikare, större, lugnare, roligare, mer magiskt och stjärnsprakande liv.
Kom!